top of page

Aldatan Kadınları Anlamak

Aldatmak dendiği zaman akla hep erkeğin aldatması gelirdi önceleri. Bu durumda mağdur olan taraf kadınlar olup, aldatmanın ne kadar kötü bir durum olduğundan bahsedilirdi. Yapılan son araştırmalar, kadınların da erkekler kadar aldattığını göstermekte. Kadın ve erkeğin birçok açıdan farklı olduğunu biliyoruz. Peki bir kadın neden aldatır?

İşte olası sebepler:

  • Özgüven eksikliği: Özgüveni azalmış, depresyonda ya da travma gibi kötü olaylar yaşamış kadınlar, aldatmaya daha yatkın. Bunun sebebi ise farklı birinin onların sevilebilir, istenebilir ve değerli olduğunu gösterebilmesidir.

  • İntikam: Aldatılan kadınlar intikam amacıyla aldatmayı seçenek olarak görebilirler. Genellikle bu yol, kadınların affedemediği durumlarda kullanıldığı bir yöntem olabilmektedir.

Yalnızlık ve İhmal: Kadınlar bazı durumlarda “eş/kız arkadaş” yerine evde sadece anne ya da ekonomiye katkı sağlayan biri gibi rollerde olduklarını hissedebilirler. Böyle durumlarda onları “kadın” olarak gören kişilerle ilişki yaşamayı tercih edebilirler.

  • Monotonluk: Çoğu ilişkide ilk günkü gibi heyecanın kalmadığı bilinmektedir. Monotonluk da eskisi gibi olma beklentisindeki kadınların aldatma sebeplerinden.

  • Yetersiz arkadaş desteği: Kadınlar ilişkilerinde tatmin olamasalar bile özellikle onları daha çok anlayabileceğini düşündükleri bayan arkadaşlarının desteğiyle daha mutlu olabilirler. Yetersiz sosyal çevre birçok şeyde olduğu gibi aldatmada da risk faktörü.

  • İlişkiyi sonlandırma isteği: Özellikle uzun süreli ya da yoğun duygularınn yaşanmış olduğu bir ilişkiyi sonlandırmak bayanlar için zorlu bir süreç. Bazılarının konuşarak ayrılamadığı durumlarda, aldatmayı yöntem olarak kullanabildiği de araştırma sonuçlarında mevcut.

  • İlişki/Seks Bağımlılığı: Diğerleri kadar bilinen sebepler olmasa da seks ya da özellikle ilişki bağımlılığı aldatmaya yol açan önemli sebeplerden.

Eğer kişi aldatan veya aldatılan konumundaysa ve bu durumla başa çıkamıyorsa, psikolojik destek alması kişiye çözüm yolları sunabilmesinin yanı sıra farkındalık sağlaması açısından da önemli ve gereklidir.

Güncel Yazılar
Arsiv
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page