top of page

Siz hangi maskeleri takıyorsunuz?

Cadılar bayramı, maskeli balolar derken binlerce yıldır insanlar maskeler takmakta. Ülkemizde çok popüler olmasa da birçok ülkede kutlanan Cadılar bayramı aslında binlerce yıl önceye dayanan bir tarihi var ve o dönemlerde insanların maske takma sebepleri ise kendilerini kötü ruhlardan koruduğuna inanmak.

Peki ya duygusal maskeler, onlar bizi neden koruyor veya nelerin arkasına saklıyor?

Aslında çoğunlukla bu maskeleri takma sebebimiz korkularımız. Örneğin, işlerimiz yolunda gitmiyorken her şey yolundaymış gibi davranırız ya da evliliğimizde problemler varken evliliğimizin ne kadar iyi gittiğinden bahsederiz. Peki neden?

Yoksa Sendromda mısınız? Impostor yani “Sahtekar” sendromu olan kişiler, somut başarılar elde etmelerine rağmen genellikle bunları kendilerinin başardıklarını düşünmezler. Sanki gerçekten başarılı değillermiş, her şey sahteymiş, bir şeye ait değillermiş fakat öyleymiş gibi yaşıyorlarmış gibi hissedebilirler. Yani aslında rol yapıyor ve gerçek “kendini” maskeliyormuş gibi.

Bazen en büyük korkumuz kendimiz olmaktır. İnsanların bizim kendimiz gibi olduğumuzu farketmesini istemeyiz bazen. Ama aslında en mükemmel şey kendin olabilmektir hayatta. Ünlü yazar Oscar Wilde bunu şu şekilde dile getirmiştir: “Kendin ol, diğerleri çoktan kapıldı”.

Eğer maske taktığınızı, kendiniz olamadığınızı düşünüyorsanız veya kendiniz olmaktan rahatsızsanız bunun sebeplerini anlamak ve gerekirse bir uzmandan yardım almak size daha rahat bir yaşamın kapılarını aralatacaktır.

Güncel Yazılar
Arsiv
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page